onsdag, juli 30, 2014

Den store pinnefrigjøringen III - varme tommeltotter

Jammen har jeg ikke fått ferdig to tommeltotter til, faktisk to stasplagg-totter denne gang.
Og jeg kan bare si at det føles veldig veldig bra - men kanskje litt varmt!


Jeg vet ikke helt hvorfor jeg får sånn dilla på ullete ull og finull når det er så varmt, men heldigvis har temperaturen blitt litt lavere her idag. Uansett føles det ekstra deilig å få nok et par halvferdige tommeltotter... eh... votter ferdig.

Oppskriften er fra boken "Strikkeboka" av Gerd Fjellanger, og inneholder også lue og fine skistrømper i samme mønster, i tillegg til mye annet fint da :-)

Jeg har strikket disse Stasplagg-vottene i Finull fra Rauma, og brukt 80g garn totalt. Selve votten er strikket på pinnenr 2,5 mens tommeltottene er strikket på 2,75mm, og de passer som hånd i vott!
Likte spesielt godt den nedsydde mansjetten, og at mønsteret ikke inneholder noen lange trådsprang så garnet må tvinnes på baksiden - her var det bare å strikke (ja, helt til jeg kom til tommeltottene da...)!


Og det er vel ingen hemmelighet at det er tommeltottene jeg liker minst... Men godt fornøyd med vottene når de nå endelig ble ferdig :-)


6 kommentarer:

 1. Disse bærer jammen navnet sitt med rette. Nydelige votter som jeg fikk lyst til å strikke umiddelbart. Her går det i russesokker+ babyteppe+skjerf. Litt kjøligere her også, men synes det er helt greit.
  Snart er det tid for bærplukking, så mer finvær ønskes.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Det var skikkelig fine finvotter! Her strikkes det også votter i ull:)

  SvarSlett
 3. Deilige votter du ha strikkt - jeg liker mønsteret :-) og Rauma-garnet er veldig godt... fine farger. Hilsen til deg fra Viola

  SvarSlett
 4. Så flink du har vært til å gjøre ferdig votter, både disse og de forrige ble skikkelig lekre!
  Fine kluter også!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails