søndag, august 16, 2015

Det er ikke hver dag jeg strikker et par "Barbro"


Jeg fant et par fine votter (Signe) på Ravelry som var strikket etter mønster fra strikkeboken "Vantar för alla årstider" eller "Votter og Pulsvanter for alle årstider" av Clara Falk og Kamilla Svanlund.

Det var flere fine vottemønstre i boken, så boken ble min "feriegave" til meg selv ;-) Boken er delt inn i årstider, og inneholder noe for hver temperaturskala. Både votter og pulsvanter i stor variasjon. 


Det var faktisk først da jeg stod der med boken i hendene og bladde gjennom at jeg oppdaget pulsvantene Barbro. Det var jo litt artig da, siden det er mitt navn også (og det skal jo ikke mye til for å glede en enkel sjel). De fine Signe-vottene (som jeg kjøpte boken for) ble lagt litt på hylla og pulsvantene Barbro kom først på pinnene.


Jeg valgte grønt, for jeg syntes den fine mønsterborden ser ut som granbar og fikk litt "skogfølelse". Passer fint å bruke vår og høst på tur i skogen også!


Likte mønsteret som hadde både opplegg og avfelling med I-cord (eller hestetømmer) - og det ble en fin vri syntes jeg. Jeg bommet litt i starten og strikket i-cord over bare 3 masker, men det skulle vært over 4. Så de lysegrønne i-cord-bordene ble litt snaue.


Tommeltottene skulle hatt økningen på framsiden for å få et hullmønster i front, men jeg valgte å øke i sidene for å få en tett tommel. Fornøyd med det.

Pulsvantene mine er strikket i tynn alpakka fra Du Store Alpakka på pinnenr 2,5, og er silkemyke og gode. De fikk fin passform, og sitter godt med passe avstand til fingertupper. Det gikk med totalt ca 45g garn.

Så nå får vi se om det blir et par votter også fra boken, for den har flere fine mønstre. Må jo skynde meg litt for nå kommer snart votteboken Eventyrvotter fra Vottelauget også - så jeg tror dette kan bli en skikkelig vottesesong dette! :-)

 

8 kommentarer:

 1. Det ble fine pulsvanter! Boken har mange fine oppskrifter, kjøpte den som e-bok for en stund siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-)
   Jeg likte også godt flere votter fra boken, så det skal nok ikke skorte på mønster, men kanskje strikketid ;-)

   Slett
 2. Kjempefine! Nydelige farger også! Disse kommer du nok til å bruke mye.
  Ser for meg at dette kunne være fine julepresanger.......

  God, ny uke ønskes av Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Ingunn :-) og de passert så fint, så jeg tror nok dette kan bli et favoritt-par i høst. Så får vi se om pinnene kan trylle frem litt mer strikk til julegaver.
   Ha en fin uke, og kos deg med pinnene. Klem fra Barbro

   Slett
 3. De var nydelige, de Barbro-pulsvantene :) Og nå bestemte jeg meg, jeg må ha den boka. Du er en fristerinne :) Sender en klem, mens jeg venter. :)

  SvarSlett
 4. En av mine favorittstrikkebøker! Jeg kjøpte den også pga Signe, men har ikke rukket å strikke Signe ennå... men det er ennå håp :)

  SvarSlett
 5. Ja det er en flott vottebok! Og klart du må ha Barbro pulsvanter :-) Nydelig farge!

  SvarSlett
 6. Kjempe fine! Nydelig grønnfarge

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails