fredag, mars 16, 2012

Litt hjerter i svart-hvitt

Birkebeinerrennet skaper jammen litt ekstra blogg-tid :-) Det var kø og mas ut av byen idag, forårsaket av alle som skulle nordover for å gå Birkebeinerrennet. Så da var det like greit å vente litt med avreisen til hytta, og bruke tiden til litt hyggelig blogg-tid (endelig!!)

Sokkene "Hearts for my Children" i lang utgave er strikket i Sandnes Fantasy og Sisu. Fantasy garnet er bare helt utrolig. Godt og strikke av, og i noen spennende fargemixer.

Hjertesokkene ser nesten ut som de er fotografert i Sepia eller svart-hvitt, for Fantasy-garnet er i en underlig brun-grå blanding som er vanskelig å ta bilde av både i dagslys, overskyet vær og i lampelys. Men Fargen er egentlig utrolig fin - selv om det ikke er så lett å få frem på bildene.

Det er det vakre mønsteret til Bittas herlige "Hearts for my Children" og jeg synes de blir kjempesøte. De er strikket speilvendt - så hver sokk har en lang hjerteranke på yttersiden av sokken, mens diagonalmønsteret går over resten av forsiden på sokken. Hælen er forsterket, og det er eget mønster under foten. Moro!

Jeg valgte å strikke en litt lang og god vrangbord i 2r-2vr, før selve mønsteret. Men har ellers fulgt oppskriften, og den kan virkelig anbefales! Dette er par nr to, det første paret jeg strikket var den lave ankelsokken, mens disse er litt lenger i leggen. Mønsteret finnes i både lang og kort versjon på Ravelry og i Bittas Epla-butikk.

Det gikk med ca 90g garn totalt. Jeg har brukt litt over et nøste med bunnfargen Fantasy i brun-grått, og resten er mønsterfargen hvit. Pinnenr 2,5mm.  
Så selv om hjerten ble litt grå-brune, så syntes jeg mønsteret er utrolig fint :-)

9 kommentarer:

 1. Herlige sokker!
  Disse må jeg nok legge til strikkelista mi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :-) og var jeg dette mønsteret, skulle jeg nok ha sneket meg foran alle de andre prosjektene på strikkelista di ;-)

   Slett
 2. Disse var veldig fine! Kanskje de snart må snike i køen min...

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, helt klart stort snikepotensiale her.. Takk for koselig melding også :-)

   Slett
 3. kjempe fine sokker!!! du har helt rett, fargen er jo bare nyyydelig!!

  SvarSlett
 4. Nydelige sokker, likte godt mønsteret og fargene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Likte mønsteret utrolig godt jeg også :-)

   Slett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails