mandag, april 10, 2023

Påskevotter og små hvite dotter

MarionR "utfordret" til en vottesamstrikk i påsken - og hadde laget det søteste vottemønsteret med små kaniner på mansjetten. Fulgt av en passende garnpakke med JH Børstet Ull som passet supert til vottene.

Garnet vare pusete og uendelig mykt til å være ull! Samtidig som det var både pusete og ganske stødig på en gang. Pinne-anbefalingen for garnet var på 4-6mm, mens oppskriften vare på pinne 3-3,5mm - så vottene ble veldig jevne, tette og fine. 

JH Børstet Ull - og den lille hvite "dotten" var til kaninenes hale
- men som jeg brukte til litt kreativ brodering i steden for...

Mønsteret kom på epost fredag før påske, og det var opprettet en egen FB-gruppe for samstrikken.

Jeg gikk et par runder med meg selv før jeg valgte bort de søte kaninene på mansjetten, og gikk for en helt ordinær vrangbord i stripete ribbestrikk. Tenkte det ville gi et par mer "helårsvotter" enn bare for påsken.

Veldig fornøyd med både mønster og ferdige votter. Garnet ligger nok litt på "kanten" av mye "pus" enn hva jeg liker best . Samtidig som denne ullen var noe helt for seg selv, og veldig god å strikke av.


"Den hvite kaninhale-dotten" som fulgte med i garnpakken brukte jeg til å brodere noen få sting på blomstene så de fikk hvite hoder. Syntes det myket opp alt det brune.

Godt fornøyd med nytt par votter, og de passet så godt! Mønsteret til MarionR kan virkelig anbefales og ligger nå på Ravelry om du vil ha deg et par.Selv med nye votter håper jeg vinteren snart slipper taket og våren kan komme snart. Men i mellomtiden får vi bare holde  pinnene varme og sikre ulltøy nok for neste sesong i allefall.

Vel overstått påske og nyyyt våren!

5 kommentarer:

 1. Så hyggelig å høre fra deg igjen! Fine votter du har strikka. Her holder vinteren stand, så det blir nok vottetid ei stund til. Og pinnene får ikke hvile hverken sommer eller vinter her hos meg. Men skal nyte våren når den en gang kommer......

  Klem Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig hilsen og besøk Ingunn! Det er så lenge siden jeg blogget, men savner det litt... så jeg får prøve lit tigjen :-) Så får vi telle ned til våren med strikkepinnene i sving. Godt vi vet at den (våren) er på vei :-)

   Slett
 2. Hei Bab, de nystrikkede votter dine er fantastiske og de hvite blomstene er vakre.
  Jeg har også strikket mange hansker... og jeg strikket et prosjekt helt i starten av hanskestrikken sammen med Ingunn i innlegget over meg... det var spesielt fint :-)))
  For tiden er jeg mer ved symaskinen, men strikkepinnene er i nærheten.
  Mange hilsener til deg fra Viola

  SvarSlett
 3. Thanks for the consistent quality of your posts.

  SvarSlett
 4. Your blog serves as a constant source of motivation and encouragement for me.

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails