søndag, november 27, 2016

Klar for årets hyggeligste adventskalender


Det nærmer seg desember og årets store tid for "nedtelling" mot jula og selveste julaften.
Vottelauget har laget sitt mysterie som skal "knekkes" (les: strikkes) hver dag fram mot jul. Nesten som en adventskalender hvor du får en liten bit av votten hver dag. Bare litt av gangen, så du må ha tålmodigheten med deg!

Vil du bli med kan mønsteret kjøpes på Ravelry for en krone pr luke (24 kroner totalt), så her er det bare å bli med! For den symbolske summen får du en bit av votteoppskriften hver dag. Så hvorfor ikke bytte ut sjokoladekalenderen, med en hyggelig stund i sofaen med strikketøy istedenfor?

En ting er nå å ha tålmodighet, men valgets kvaler når det gjelder garn og fargevalg er nesten verre...
Det er lagt ut noen hint om garntyper og strikkefasthet. Men det er likevel vanskelig å velge når man ikke har sett votten.. Jeg har tatt et dykk i garnkisten (ha-ha, akkurat som jeg bare har en kiste med garn liksom!)

Valget står mellom tynn New Zealand Lammeull, Røros Lammeull eller en mix av Hverdags og Tynn alpakka. De ligger framme her, alle nøstene - så får vi se hvem som vinner kampen om oppmerksomheten til vi får den første delen av mønsteret.

Tynn deilig New Zealand lammeull fra Filcolana og Shetland soft fra Malsen og Mor. Men kanskje i tynneste laget?
(favoritter sånn fargemessig tror jeg... )
Myk og deilig Tynn alpakka og Hverdags fra Du Store Alpakka. Jeg har så lyst på et par med den spreke orange...

Jeg trenger egentlig et par votter i nøytralt grått, men det er liksom litt kjedelig og blande inn i et mysterie.

Røros Lammeull, et anbefalt garnvalg og dette er jo favoritt-typen garn til votter for min del. "Ekte ull" liksom. Kanskje et litt for trygt valg? Men her stemmer både strikkefasthet og garntype.... en sterk utfordrer dette!

Dessverre og heldigvis starter ikke selve samstrikken før 1. desember. Så jeg har enda noen dager å bestemme meg på, og enda flere dager å vente..... Tålmodighet!!

7 kommentarer:

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails