søndag, januar 12, 2014

Strikking uten grenser?

Jeg har en generøs arbeidsgiver som støtter flere veldedige formål og gode initiativer. Men stort sett er det "bare" arbeidsgiver som bidrar økonomisk. Vi ansatte får gjerne vite litt om prosjektene og hva arbeidsgiver bidrar med, men sjelden er det noe vi som arbeidstakere blir involvert i.

Men nå til jul ble det en ny vri på det - heldigvis. For det er noe med det å kunne få lov å være med på dugnaden selv også, føle at man kan gi noe til noen eller noe som virkelig trenger litt støtte. Det tror jeg vi alle kan ha godt av.

I desember var det Kirkens Bymisjon som solgte pakker med 5 til-fra-lapper for 200,-. Hver til-fra-lapp dekket en julemiddag for noen som trengte det. Når vi kjøpte en pakke, ble det samtidig hengt opp en pakkelapphilsen på juletreet i resepsjonen. Målet var å fylle treet i resepsjonen med pakkelapper. Pakkene med de 5 pakkelappene kunne vi bruke på egne julegaver. En flott ide som gjorde det veldig enkelt å bidra til at noen fikk en hyggeligere julefeiring.
Foto: lånt fra jobben, Juletre pyntet med gavelapper
Nå i januar ble vi som strikker oppfordret til å strikke luer til nyfødte som feltarbeiderne hos Leger uten Grenser kunne ta med seg til nyfødte rundt om i verden. En oppfordring som virkelig varmer et strikkehjerte... så det var jo ikke så vanskelig å henge seg på denne dugnaden heller.

Rosa lue strikket i Senjagarn, 22g - pinne 2,5mm
Jeg fant en oppskrift på hjallislue eller djevellue som noen kaller den (forferdelig navn på en lue til spedbarn..) i boken "Myk Start" av May B. Langhelle.

Blå-grønn lue strikket i Sisugarn, 18g - pinne 2,5mm
Oppskriften var enkel og grei, og var i flere str fra de aller minste til 12måneders alder. De to første luene er testprosjekter for å teste litt forskjellig garn og hvordan oppskriften funket.
Selv om jeg ikke er helt fornøyd med økningene i frontpartiet, ble passformen fin. Det gikk bare med ca 18-22g garn pr lue, så det blir mye lue for pengene...

Jeg vet ikke helt hvor lenge denne aktiviteten skal pågå i regi av jobben, men vil tro dette er et behov som vil vare en stund. Planen å strikke en lue innimellom det andre, så det blir noen å levere fra seg.

Så nå blir det strikking uten grenser, for Leger uten Grenser :-)

11 kommentarer:

 1. Nydelige luer som virkelig kan hjelpe noen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er jo ikke så mye som skal til alltid - vi trenger kanskje bare å få en oppfordring eller en liten påminnelse... :-)

   Slett
 2. Leste nettopp om denne aksjonen på en annen blogg. Dette er jo noe for oss strikkeglade. Nydelige luer! Har et vottepar som jeg skal strikke ferdig, og så blir det rett i babyull-kassa.

  Ha en fin onsdagskveld!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar Ingunn, og hyggelig å høre vi er "mange" som strikker for denne gode saken. Dette er jo supert pause-strikketøy innimellom andre prosjekter :-)

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Så fine huer! Trur eg må finne ut meir om denne aksjonen :)

  SvarSlett
 5. Må forresten også sei at det er ein veldig fin blogg du har :)

  SvarSlett
 6. Flotte luer til et godt formål. Du er snill. Ha en god søndag

  SvarSlett
 7. Flotte luer! Det er godt å kunne bidra, det er helt sikkert.
  Jeg har faktisk laget en gruppe på face som heter Giverglede, ( https://www.facebook.com/groups/giverglede2014/ ) der legger vi inn bilder av det vi har strikket til inspirasjon for andre. Og man velger helt selv hva man ønsker å gi til. Du er hjertelig velkommen dit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Guri, takk for hyggelig kommentar :-)
   Dette er hyggelig "småarbeider" syntes jeg, og moro at mange er med. Så skal jeg sjekke ut den FB-gruppen din..

   Slett
 8. Supert tiltak;)
  Er selv mor til en legestudent som har vært sør i Malawi i 3,5 måneder på et lokalt sykehus. Og ja, de mangler så utrolig mye.
  Garn og pinner er pakket i sekken til i morgen. Luer og sokker;)

  Ønsker deg og alle andre grenseløse strikkeglade lykke til;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails