søndag, september 09, 2012

Jotunen Surt, holder beina varme...

Nå har jotunen Surt vært på ferd i strikkekurven min. Bittas siste sokke-design SURT er nemlig oppkalt etter denne norrøne jotunen. Det er dramatiske historier i mytologien vår, men som sokkemønster viser Surt sin litt "varmere" side.
(du får historien i starten av oppskriften - artig lesing!)

Jeg har teststrikket mønsteret, og nok en gang falt pladask! Det er et enkelt og lekkert mønster, som gir god passform og gjør sokkene veldig elastiske. Jeg skjønner på en måte ikke at det går ann å komme på enda flere måter å strikke sokker på - men Bitta får det til igjen!

Den lille overraskende detaljen denne gangen er hælfellingen som har fått ny vri, og ekstra pluss-poeng for den nye variasjonen av elastisk ribbestrikk. Oppskriften får du forøvrig kjøpt både i Epla-butikken Bittamis Design og på Ravelry.

Det går greit å komme inn i mønsteret, og det blir ikke kjedelig selv om du strikker en stor herresokk (som jeg gjorde). Mine er strikket i garn fra Fleece Artist; Trail Socks, på pinnenr 2,5mm.
Det gikk med 130g garn totalt, og da er leggen strikket 20cm før hælfelling og foten er totalt 28cm.
Garnet er kjøpt fra StrikkInnom, og er fantastisk godt  strikke av. Hespene er på 115g... så jeg trodde jeg hadde nok med en hespe, men det rakk akkurat ikke. Men med lynservice fra StrikkInnom, fikk jeg raskt mer garn å strikke av.
Fargen var ikke helt den samme, men den samme lillafargen går igjen. Jeg laget en fargeovergang ved å strikke et lengre parti i annenhver omgang av gammelt og nytt garn før jeg gikk helt over på den nye fargen.

Men jeg skulle gjerne lært meg å fotografere lilla! Det er nesten håpløst å få det til!
Fargen blir helt feil og alt for blå, og mønsteret er vanskelig å få frem. Jeg har testet med og uten blitz, i dagslys, solskinn, overskyet vær og med forskjellig farge på bakgrunnen - men det blir liksom ikke bra uansett.  Det er godt alt ser litt bedre ut i virkeligheten :-)

4 kommentarer:

 1. Dette ble dåne-sokker:) Vakker farge og vakker strikk, selv om fargen ikke ble helt som den skulle på bildene. Nok en super teststrikk fra deg, kan vel ikke få takket deg nok:)
  Klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Bitta! Herlige mønster du lager :-)

   Slett
 2. Det er ikke alle farger som er like lette å få rett når man fotograferer, du har iallefall gjort ditt for at det skulle bli så bra som mulig.
  Sokkene var flotte - akkurat slike sokker jeg liker, så disse må jeg nok prøve etter hvert, må bare komme meg igjennom noen av alt det som står i kø.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selv om bildene ikke ble så bra, kan i allefall mønsteret varmt anbefales!

   Slett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails