torsdag, mai 24, 2012

Nedtur og opptur-garn

Jeg skulle egentlig bare være litt flink (som alle andre) og prøve å få brukt noe garn som snart var gått ut på dato her...

Hadde verdens herligste mønster å starte på, og startet med friskt mot.

Fargen var fin, og garnet var ikke så verst å strikke av sånn i starten, men etterhvert ble jeg mer og mer frustrert. Garn som deler seg, og knirker når du strikker, som føles som akryl selv om det er 80% ull...
Før jeg var halvveis i sokken hadde garnet fått nytt navn: Æsj-garn! Klassifiserer nok bra som "uvenngarn".

Det som overrasker meg mest er at det er så mye sokkegarn i blanding 80% ull med 20% akryl/polyamid - men at det er så stor forskjell å strikke av??! Så nå tror jeg enda mer på at "du får det du betaler for" (ja, det var billig-garn fra Europris)
Så nå ligger den ene sokken klar, med vakkert mønster og fin farge, og passer som et skudd på foten. Men jeg bare vet at jeg må strikke i noe annet garn før sokknr 2 skal strikkes. Nesten litt misbruk av flotte sokkmønstre dette.. (Ja,da dette er et nytt par med Bitta-sokker...)

* * *

Det gjorde det ikke noe bedre at jeg fikk pakken med Wollmeise-garn her forrig dagen, i verdens vakreste farger... som nå står som en bukett på stuebordet og blomstrer! (supert at noen andre rydder og selger unna litt :-)  Føler meg som en skikkelig gla' heldiggris her, og gleder meg til å strikke noe fint av hespene. Håper og tror den opplevelsen skal bli litt bedre :-)


* * *

Men nesten samtidig kom den første pakken fra Øko-garnklubben hos Strikk Innom. Det er en ny garnklubb, med det samme opplegget som Sokkegarnklubben. Du får 4 pakker i året, med litt forskjellig garn og kanskje en oppskrift eller fler. Så jeg vet ikke noe mer om garnet som kommer enn at det skal være økologisk. Det vil stort sett si at det er garn av rene naturmaterialer, og at det ikke er brukt masse med kjemikalier under behandling. Mye av det er ufarget, men det finnes også farget økologisk garn.

Jeg har prøvd å søke litt på nett, og det virker ikke som det er så mange felles krav, eller spesielle merkeordninger for å kunne kalle garnet økologisk (som det er med feks. matvarer). Men i min verden er ting som er naturlig også bra for kloden og oss som bor her :-) så dette har jeg lyst å teste litt ut.
Jeg har også en herlig bok "Knit, Purl, Save the World" som forteller om hva en strikker kan gjøre av bevisste valg for å "save the world". Boken inneholder masse fin info, samtidig som det er flere fine oppskrifter i den. Så jeg håper dette blir nok en opptur.... :-)

(Skulle du ellers lure; så nei, jeg er ikke på garn-slankern nei :-) jeg prøver heller å ta en kikk i garnkassen før jeg kjøper. Og jeg storkooooser meg, hver gang det blir kjøpt litt nytt fint garn!)

5 kommentarer:

 1. Fantastisk lesing, Babben. Godt å se at det er noen der ute som er like "ille" (eller hvordan man tolker det : ) som meg selv.
  God håndarbeidspinse!
  PS. Hold fansen (bl.a. meg) oppdatert.

  SvarSlett
 2. Så mye herlig garn. Garnslanking har jeg aldri skjønt meg på! Garn, garn og mere garn!! Ha en super pinse!

  SvarSlett
 3. Herleg å sjå alt det flotte garnet du har fått i postkassa! Ha ei fortsatt fin pinse!

  SvarSlett
 4. O! Så mye vakkert! Her har du mye god kos foran deg...

  SvarSlett
 5. Bli med på give away hos Ull og Saker!

  http://ullogsaker.blogspot.no/2012/06/give-away.html

  Ønsker deg en fin strikkeuke!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails