søndag, juli 24, 2011

Rastløse dager...

Det har vært første uken på jobb etter ferie, og litt trått å komme igang.
Så var det endelig fredag - trodde jeg...
Dagene blir ikke alltid helt som man tror...

Det er blitt noen rastløse dager dette. Så tanketomme og tankefulle på en gang.

Da var det egentlig litt fint å ha noe å henge fingerne i, mens nyhetene på TV'n surret og gikk hele døgnet. Trygt og mykt strikketøy uten tellinger, fellinger eller mønster. Det var godt det - bare å la pinnene gå helt av seg selv, som kan bli noe å varme seg på.

Strikketøy og håndarbeid er sannelig godt å ha...

fredag, juli 15, 2011

Nok et UFO-hurra! Traveling Woman er jammen ferdig!

Egentlig er det tre ting på en gang dette - ja, det å få sjalet Traveling Woman ferdig;

1. Mitt aller første strikkede hullmønster-sjal er ferdig
2. En langtids-UFO er ferdig etter nesten 11 måneder!
3. Jeg har lært en ny flott og stretchy avfellingsmetode (som jeg skal prøve på tå-opp sokker neste gang!)

Så dette var jo utrolig gøy. Men en ting har jeg ikke helt funnet ut av enda - og det er hvordan jeg skal få blokket det litt fint. Så det får den fine sjal-fasongen. Jeg har sett noen bruker å spenne sjalene opp på gummimatter og andre bruker et slags vaiersystem. Til jeg finner ut av dette - har jeg i mellomtiden bare dampet det lett med strykejern og en våt klut.

Jeg har strikket Traveling Woman med 5 repetisjoner av hovedmønstert, før jeg strikket kanten. Det er strikket av nydelig Hacho merinoull fra Mirasol (Du Store Alpakka), på pinnenr 4mm. Det gikk med ca 215g garn til mitt sjal.
Garnet kjøpte jeg fra Strikk Innom i fjor, men jeg tror det dessverre skal utgå snart - så vil du teste det ut tror jeg du skal være rask... Nydelig garn å strikke av, og i noen deilige fargemixer.

Så glemte jeg nesten det viktigste;
Liv - tusen takk for oppmuntring og utrolig god starthjelp! Jeg kom i mål, selv om det tok litt tid... (Sjekk bloggen til Liv -Livs Hobbyblogg - her snakker vi om sjal-orakel, så ta en kikk på alt det fine hun har laget! Helt fantastisk!).

tirsdag, juli 12, 2011

Rios votter i boks og Hareton sokker på gang

Har vært noen dager på hytta, og med enda litt mer regn ble også Rios vottene mine ferdig. Har enda litt garn igjen, men ikke nok til et plagg (kanskje et par babysokker?) så den siste resten får heller ligge i trauet på bordet - til fargeglede!

Vottene er strikket etter innfallsmetoden, men jeg brukte den samme borden som på Rios lua. La opp 46 masker og strikket og målte derfra. Har brukt ca 80g garn til dette paret.

Jeg har også fått startet på Hareton sokkene. De strikker jeg i garnet Schoppel Wolle Fliegende Untertasse. Siden garnet er nøstet opp med dobbel tråd for de som strikker to sokker samtidig, må jeg nøste meg et nøste av den trådenden jeg ikke strikker av, men det går ganske greit. Men for de som strikker to på en gang, er det nok praktisk.

Garnet er ganske mykt og godt å strikke av, men jeg tror ikke dette er noe jeg vil kjøpe igjen. Sokkene strikkes på pinnenr 2mm, så garnet er ganske tynt. Dessverre skifter fargene ganske hyppig, så mønstert på sokkene kommer ikke så godt frem da - i allefall ikke på bildene... men det er harlequin-ruter nedover hele leggen, strikket i vrangmasker. Så mønsteret er egentlig ganske fint - jeg skulle bare valgt et ensfarget garn..

Ja da, så selv om det er ferietid og regnvær - er det litt å drive med. Men nå har jeg endelig hatt et par dager solskinn og fått unna litt i hagen på hytta - for der gror det igjen...

fredag, juli 08, 2011

Malabrigo Rios - et nytt herlig bekjentskap

Jeg hadde to deilige hesper med Malabrigo Rios i vakre lilla/purpur/vinrød. Det var to sånne hesper som du egentlig har lyst å strikke alt mulig av, samtidig som man er litt redd for at det skal bli tomt for garn så alt for fort. Det er sånne hesper som egentlig burde få et halvt års "liggetid" i en lekker keramikkbolle på stuebordet - bare for å kikke på...

Sukk - at nydelig garn skal være så vanskelig å sette pinnene i... Men siden garn er garn og jeg strikker, så må de beste hespene til pers en dag de også. Hespene er kjøpt hos StrikkInnom, om du tør å la deg friste...

Jeg fant en lekker lue - Knit Night Hat - på Ravelry jeg ville strikke. Lua så ved første øyekast ikke så veldig særegen ut - men den hadde en lekker bord nederst som jeg likte godt. Ikke minst var oppskriften også skrevet for Malabrigo Rios garnet.

Lua er strikket av det deilige Malabrigo Rios, og fargen på garnet jeg har brukt heter "purpuras". Har brukt pinnenr 4-5mm, og det gikk med ca 90g garn til lua. Jeg endret litt på fellingen i toppen - for å få en flatere avfelling uten "snurp" - men har ellers fulgt oppskriften. Og lua passet så bra - så denne skal bli bare min :-)

Siden jeg hadde en del garn igjen, startet jeg litt på måfå å strikke en votte-mansjett (for se på den fine kanten - er den ikke lekker!?) uten helt å vite om det skulle bli votter eller pulsvanter. Men det ble nå en vott, og jeg har målt så den passer akkurat (den også!), uten å være for lang eller kort. Nå mens vottnr to er på pinnene, drømmer jeg om noen lekre knapper å pynte lue og votter med...

Så fra garndrømmer til knappedrømmer... snakk om gode drømmer da!

mandag, juli 04, 2011

Sommerprosjekter i av- og på-vær

Sommer'n kan være litt lunefull værmessig her hjemme i Norge - men med huset fullt av hobbyprosjekter, garn i glade farger og fri dagen lang - så blir ferien deilig uansett :-)

Jeg er egentlig ganske så fornøyd - for nå er Baudelaire-ufo-sokkene endelig ferdig. En langtids-ufo mindre føles som en stor seier.
Men jeg har også fått ferdig en UFO til - nemlig plain vanilla sokkene jeg startet på i januar. Ja som dere skjønner; ting tar tid innimellom.

Ja, også fikk jeg karret til meg noen av de siste nøstene med det utrolig deilige Cascade Indulgence garnet (alpakka+angora) fra StrikkInnom. Dessverre skal det utgå - nå som jeg virkelig har fått smaken på det. Av det første nøstet har jeg strikket et par silkemyke Rugosa pulsvarmere (gratis oppskrift på Ravelry) som ble ferdig i en fart her... og selv om dagen idag har vært varm og deilig er det fristende å ha de på - for mykere enn dette har jeg aldri vært borti.

Jeg har funnet en hyggelig strikkebok Ull, gamle teknikker på nye måter, vært innom biblioteket for å snuse på flere strikkebøker, og ikke minst holder jeg på med to av feriens "prosjekter" - nemlig tå-opp sokker og tvebandstrikk. Så kanskje jeg heller skulle kalle dette hobbyferie, siden det ikke helt føles som en sommerferie....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails