tirsdag, mai 25, 2010

Revebjeller og løytnanshjerter..

Ja, så var de ferdig også. Revebjelle-sokkene går unna for å si det sånn. Det siste paret har vært buss-strikketøy noen dager, men nå som jeg først kan mønsteret går det ganske radig unna.
Denne gangen er de strikket i Superwash Sport garn med nydelige lilla-grå sjateringer (som jeg bare MÅTTE ha....)

Som sist har jeg valgt å lege opp 48m isteden for 40m som i oppskriften - og ellers strikket 12 mønsterrapporter totalt pr sokk. Utrolig enkelt, men lekkert mønster - synes jeg :-)

Mønsteret kan kjøpes hos Strikk Innom (men nå skulle jeg alldri ha klikket innom StrikkInnom for å hente URL'en til sokkemønsteret her, for nå var det masse nytt lekkert garn i butikken der - ååå sånne deilige fargerike hesper.....sukk!)

Over til neste buss-prosjekt (før garnlysten tar helt overhånd her..).

Før pinse kjøpte jeg noen bunter med Arwetta fra 123Knit.com, et garn jeg har hørt mange go'ord om. Så nå var det min tur å prøve. Garnet er i en ganske knall bringebærrød farge, og ganske tynt. Men du så godt å strikke av.... skjønner godt at dette er noens favoritt! Jeg har startet på et par sokker med vipper som jeg fant gratis oppskrift på i nettbutikken Mer Garn.

Igjen et ganske enkelt mønster, som minner meg sånn om løytnanshjerter. Fordelen med disse er at det går litt tregere å strikke med tynnere pinner/garn - så kanskje disse vil vare litt lenger...

mandag, mai 24, 2010

Selbuinspirerte votter

Ja, hva som kan kalles selbvotter og ikke, er det visst regler for - etter all oppmerksomheten forfatteren av boken "Selbuvotter" fikk etter å ha kalt alle mønstrede strikkevotter for Selbu-votter...

Mine votter heter riktignok selbuinspirerte og er strikket etter oppskrift fra mønsterhefte Pt Design nr 82 fra Rauma. Heftet inneholder alt fra votter, luer, strømper etc i forskjellige "selbuinspirerte" mønstre. Mye fint!

Vottene har på en måte overvintrert på hytta. For det var faktisk den regnfulle sommerferien i fjor som gjorde at jeg bare "måtte" ha litt strikketøy mens det silregnet dag etter dag. Men de ble aldri ferdig... Nå har jeg fått avsluttet vottnr 2 og strikket tommeltotter på begge vottene og festet alle tråder. Snakk om tilfredsstillelse :-)

Vottene er forøvrig strikket i Pt5 Sport fra Rauma, på pinnenr 3,5-3,0mm. Fikk ikke strikkefastheten i mønsteret helt til å stemme med pinner og garn, så jeg strikket herrestørrelse og de er akkurat passe til meg.

Selve mønsteret liker jeg veldig godt, så siden det er litt garn igjen tror jeg jeg skal prøve meg på en lue i samme mønster. Så har jeg jo litt å strikke på om det skulle komme mere regn i sommer...

tirsdag, mai 18, 2010

Ops! Button-Top hat på tur/retur jobb

Jeg trodde jeg hadde funnet det optimale buss-håndarbeidet i den kule lua Button-Top hat. Men det holdt bare til en tur/retur jobb idag (uten særlig ekstra kø og forsinkelser) og litt avfelling på kvelden - så var den ferdig.

Nesten litt vemodig... for nå må jeg finne på noe nytt til bussturen i morgen tidlig..

Button-Top hat var rask og enkel og strikke, og kan varieres masse ettersom man velger forskjellige garnkvaliteter, forskjellige knapper eller bytter ut den vanlige vrangborden med andre mønster-kanter nederst på lua.

Jeg valgte en favoritt-rest med Hummingbird 100% alpakka garn fra Artesano, og pinner nr 4mm. Det garnet er kjempedeilig å strikke av og har så nydelige blåfarger; nesten synd at det nå er tomt...

Tror dette kan bli en oppskrift jeg drar frem flere ganger - helt klart! Men nå må jeg først finne på noe nytt å ha med i sekken til morgendagens busstur her..

mandag, mai 17, 2010

Charade, hurra-sokker i gla'farger

Selv om det er 17. mai idag ble det tid til å strikke ferdig den siste tåen på den andre sokken, feste tråder og kvittere ut mai-sokkene som fullført.

Mai-sokkene i sokke-alongen "Sokker 2010"Ravelry heter Charade (ravelry-link) og er designet av Sandra Park. Sokkene i seg selv så kanskje litt kjedelig ut ved første øyekast på mønsterte, men du hvor feil man kan ta.
Selve mønsterrapporten som går igjen over hele sokken er utrolig enkel og diskret - men gir likevel et utrolig vakkert flette-mønster. Hadde jeg ikke valgt så veldig rosa-rosa farget garn så tror jeg disse hadde blitt flotte som herresokker.

Jeg har strikket sokkene i OnLine Supersocke, i en glad rosa-rød-aprikos farge (nr 1202), og strikket på pinnenr 3mm. Opplegg med 64 masker.

Garnet er veldig godt å strikke av, og er passe tykt/tynt - det beste er likevel at buntene er på hele 150g garn så man trenger ikke lure på om det er for lite. Det holdt i massevis med 1 nøste.

Hva hadde vel dagene vært uten strikketøy... ;-) Fortsatt gla' 17. mai, og HURRA til dere alle!

søndag, mai 16, 2010

Dueblå revebjelle sokker

Jammen ble det ikke et par sokker til med det fine revebjellemønsteret. Sammen med garnet fra Sokkegarnklubben til Strikk Innom fikk vi med oppskriften på sokkene. Den var laget til det tykke og myke Raggi-garnet fra Järbo.

Jeg strikket først en halv sokk etter oppskriften, men den ble litt smal - så da var det bare å rekke opp og legge opp litt flere masker. Jeg la opp 48m og strikket 10 omg med vrangbord før jeg startet på selve revebjellemønsteret.
Det ble 5 mønsterrapporter før hælfellingen og 5 rapporter til før tåfellingen. For å få en avrundet tå snudde jeg rett og slett mønster-rapporten og strikket en rapport opp-ned, samtidig som jeg startet selve tåfellingen.

Jeg liker mønsteret veldig godt, og det går raskt å strikke - og enda raskere med det tykke Raggi-garnet (med strikkefasthet 19m!) på pinnenr 4mm.
Raggi garnet er ellers nydelig å strikke av, og det delte seg ikke så mye (til å være så tykt).
Men jeg kjenner at det er litt tykkere enn jeg liker som best. Det er på en måte litt tyngre å strikke med så tykke pinner. Men du hvor fort det går unna da...

Det gikk med ca 130 g garn til et par sokker. Så rask hoderegning sier meg at du får 2 par sokker av tre bunter med garn. Så nå må jeg nok få tak i en 100g-bunt til så jeg kan få strikket opp resten som ble igjen.
Tidligere har jeg strikket både pulsvanter og sokker i revebjellemønster, men da i andre garntyper. Så får vi se om det etterhvert blir enda flere strikke-ting med revebjelle-mønsteret på...

fredag, mai 14, 2010

Jacques Cousteau Hat #2 - skogens lue

Måtte bare prøve meg på en Jacques Cousteau Hat til. Det er svung over luenavnet, men ingen skal skue lua på navnet... Den er utrolig enkel og rask å strikke og det er fellingen i toppen som gjør hele lua.
Denne gangen har jeg strikket lua en god del kortere, for å slippe den store oppbretten nederst. Har også valgt å snu fellingen den andre veien og ble bedre fornøyd med det. Lua er strikket i Falk garn fra Dalegarn på pinnenr 3mm, og den ble tett og god. Vrangborden rundt det hele gjør den utrolig elastisk, så sånn sett er dette en super one-size-lue.

For å få litt variasjon til de "franske" luene har jeg funnet oppkrift på en annen enkel lue jeg vil prøve ut. Den heter Button-Tab Hat og er blitt det neste buss-prosjektet for mai. Denne strikker jeg i myk og deilig alpakka, i flere blåfarger.

Det flerfargede blå garnet er en rest av Hummingbird fra Artesano - som jeg har "voktet" godt i påvente av å finne noe alpakkagarn som matchet i farge og tykkelse. Mirasol alpakka bestod testen og blir nå en del av lua. Fantastisk godt å strikke av... så det er nesten synd det er noen buss-frie dager nå... (så kanskje jeg jukser litt...)

torsdag, mai 13, 2010

Buss-sokker i boks

Da har jeg fått avsluttet de siste buss-prosjektene mine og festet litt tråder. Det føles alltid godt når noen strikkeprosjekter kan felles av pinnene og få den siste runden med trådfesting og prøving.

Når det er litt travle hverdager blir ofte prosjektene lagt bort i påvente av litt tid til å få strikket de siste omgangene, for å få felt den siste fellingen, eller for å få festet tråder. Derfor er det godt med noen fridager sånn innimellom hvor jeg får avsluttet disse bussprosjektene mine så jeg kan starte på noe nytt :-)

Buss-sokkene i OnLine garnet har vært ferdige en stund, men har ventet på litt trådfesting. Er godt fornøyd med garnet og ikke minst fargevariasjonene som er til å bli kjempeglad av!
Garnet er utrolig godt å strikke av og passe tykt. Så jeg har et nøste til på lur for nok et par buss-sokker heldigvis.

De lilla stripe-sokkene i Trysil Superwash manglet bare en tåfelling og litt trådfesting, så var jammen disse i boks også.

På disse sokkene har jeg prøvet ut en "ny" måte å strikke striper i vrangborden på. Første omgang med ny farge er strikket i ren glattstrikk, isteden for vrangbord-strikk. På denne måten ble stripene renere, og jeg slapp de "vrange" vrangmaskene ved hvert fargeskift. Godt tips, dette likte jeg :-)

mandag, mai 10, 2010

Solskinn i posten :-)

Noen dager er det ekstra hyggelig å komme hjem til postkassen. Som idag!

Vårpakken fra Strikk Innom med garn til sokker lå og ventet på meg. Og ikke bare garn, men en diger smile-sol over hele pakken! Snakk om å få solskinn i posten - garn og smilefjes så langt det rakk!

Enda bedre ble det da jeg fant eposten med en sokke-oppskrift på et par lekre raggsokker med det fine Revebjellemønsteret til Marit i Strikk Innom.
Litt artig var det også, for jeg strikket de fine pulsvantene med Revebjellemønster her i vinter, og fikk litt dilla rett og slett. Så da strikket jeg like gjerne et par sokker i samme mønster. Og nå kommer den ordentlige oppskriften - som helt klart må prøves også, for Revebjellemønsteret er bare lekkert!

Garnpakken som kom var ellers to deilige 100g nøster med Järbo Raggi - et ganske tykt ullgarn i en nydelig dueblå/jeasnblå farge.
I tillegg var det en håndfarget hespe med Malabrigo Sock Yarn i fargen "erkeengel" - dyp rød, mot lilla og plomme. Ganske så lekker ja :-) Og denne gangen tror jeg jeg skal skynde meg å kjøpe en hespe til før det er tomt!

søndag, mai 09, 2010

Skeivt igjen :-) denne gangen i luefasong

Som avveksling til all sokke-strikkingen er jeg nå på en liten "lue-reise". Foruten at lue-strikketøy er enkelt å ha med overalt i sekken, så er det jo også et bruksplagg som er ok å ha i flere utgaver og farger. Ïkke minst er det raskt å strikke...

Ofte synes jeg det er vanskelig å få god passform på luene, eller finne det optimale maskeantallet så lua ikke blir for "slapp i strikken" eller alt for stram i kanten.

Fant oppskriften på en artig lue med skeiv felling i toppen, som så ut til å ha god passform. Lua heter Jacques Cousteau Hat og var enkel og rask og strikke. Selve toppfellingen gjør hele lua, og minnet veldig om de skeive sokkene.

Planen var å lage en jegerlue med knallfarge i toppen, og valget ble knallrød lue med leirdue-oransje topp! Så synes jeg ikke i skogen med denne så vet ikke jeg...

Lua er strikket i PT5 Sport garn (med strikkefasthet 24m/10cm) på pinnenr 3mm. La opp 140m og strikket "metervis" med vrangbord før toppfellingen. Hele lua ble 29 cm lang (hvor 9 cm er selve toppfeillingen i oransje).

Godt fornøyd med mønsteret, selv om jeg tror den hadde blitt enda litt finere med litt færre masker, og om fellingen av toppen hadde gått den andre veien.. Så vi får se om det ikke blir en til nå som jeg har funnet et mønster som funker.

søndag, mai 02, 2010

Skeive sokker i reprise

Jeg bare måtte rett og slett! Et skeivt par til...

De var jo så kuule disse skeive sokkene, og ikke minst er de raske å strikke siden de er strikket i litt tykkere garn. Denne gangen har jeg strikket de i vinrødt/rosa - skikkelig rødstrømper som artig nok også ble ferdige 1. mai! Så tror jeg nesten jeg må donere til en sterk kvinne med gode og sterke meninger tror jeg.

Siden mai er startet har vi også fått mai-oppgaven i sokkealongen på Ravelry - denne måneden skal vi strikke sokkene Charade designet av Sandra Park.
Det er like spennende hver gang det det kommr ny oppgave og denne måneden var det et allsidig mønster som kan brukes til både dame- og herresokker - det liker jeg. Enkelt mønster, men effektfullt. Gleder meg til å starte :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails